Руснаците са подслушали разговор по незащитена линия на германски dailymail.co.uk Началник на

...
Руснаците са подслушали разговор по незащитена линия на германски dailymail.co.uk Началник на
Коментари Харесай

Дейли мейл: Генерал от германските ВВС твърди, че британски военни са разположени в Украйна

Руснаците са подслушали диалог по незащитена линия на германски 

dailymail.co.uk

 

Началник на немските военновъздушни сили разкрива секрети интервенции на Обединеното кралство в Украйна, откакто е обсъждал по незащитена телефонна линия извънредно чувствителни военни секрети, написа английският " Дейли мейл ".

 

Руски шпиони са подслушали диалог сред генерал-лейтенант Инго Герхарц и висши офицери от Луфтвафе, откакто са употребявали незащитена телефонна линия, с цел да обсъдят военното обмисляне. Разговорите са включвали удостоверение, че английски военни са ситуирани в Украйна, и значими детайлности за превозването на английски ракети Storm Shadow до страната.


Германският канцлер Олаф Шолц удостовери, че записът, оповестен от съветския държавен ефирен оператор, е същински, и дефинира нарушаването на сигурността като " доста съществено ".

 

Нарушението може да заплаши доставките на оръжие от Англия и Франция за Украйна и да попречи на жизненоважното потребление на крилати ракети от Киев във войната му против Русия.


Англия и другите съдружници от НАТО ще бъдат ужасени от този гаф в сигурността, защото от ден на ден считат Германия за ненадеждна.

 

Русия прехвана 38-минутния диалог сред лейтенант Герхарц и трима висши офицери на 19 февруари, откакто те използваха общоприет програмен продукт за видеоконферентна връзка вместо криптирана линия.

 

Ръководителят на съветската държавна телевизия RT Маргарита Симонян разгласява аудиозаписа в приложението за известия Telegram в петък.

Според съветската стенограма на диалога ръководителят на немските военновъздушни сили споделя: " Ако ни питат за методите на доставка, знам по какъв начин го вършат британците. Те постоянно ги транспортират с бронирани коли Ridgeback. Те разполагат с няколко души на земята ".


Герхарц изясни по време на диалога и по какъв начин французите " изпращат [Audi] Q7, натоварени с ракети Scalp, в Украйна ".

Разкритията в този втори гаф в региона на сигурността ще оказват помощ на съветското разузнаване да наблюдава и открие такива транспортни средства в Европа и на територията на Украйна.

 

Герхарц добави още, че Англия е оборудвала украински самолети с ракети Storm Shadows и би могла да помогне за прехвърлянето на ракети Taurus в Украйна.

 

Според началника на военновъздушните сили Германия обмисля да изпрати 100 от своите 600 ракети Taurus на Квив в две партиди от по 50.


Герхарц споделя, че това се прави, с цел да се подсигурява, че ракетите " няма да трансформират хода на военните дейности ".

 

Той прибавя: " Ето за какво не желаеме да изпратим всички. И не всички в една партида. Може първо да изпратим 50 ракети, а по-късно да им дадем още 50. Това е изцяло ясно, само че това е огромна политика.

От моите френски и английски сътрудници научих, че обстановката с ракетите " Буря " и " Скалп " е същата.

 

Ракетите имат обхват от 500 км и офицерите бяха чути да разискват цели, които украинците могат да ударят с тях, като съветски хранилища за муниции и Керченския мост към Крим.

Германски политици обявиха, че Русия е популяризирала диалога, с цел да окаже напън върху канцлера да не доставя крилати ракети " Таурус " на Украйна.

 

Досега Шолц отхвърляше да изпрати ракетите, които са сходни на английските Storm Shadow, на фона на политическите различия в страната.

 

Бившият министър на защитата на Англия Бен Уолъс съобщи пред " Таймс ": " Знаем, че Германия е много проникната от съветското разузнаване, тъй че това единствено демонстрира, че те не са нито сигурни, нито надеждни.

Министерството на защитата на Англия отхвърли да разяснява.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР